Meer dan 40 jaar geleden in het zwembad Fletiomare werd door IJsselduikers en met name de voorzitter van IJsselduikers, Tom Katte  een clinic georganiseerd voor clubs uit met name de omgeving Montfoort en Vleuten de Meern.

De training werd door Ivo Trumbić gegeven, de gebruikelijke dingen, de passes, instarten en het afwerken op doel, alles kwam aan bod.

Een geweldige training, ikzelf mocht natuurlijk ook mee doen vandaar dat ik dit verhaal kan vertellen.

Op een gegeven moment vraagt Trumbić de bal en zegt tegen de zoon van Tom Katte in dat geval Rolf Katte; “ jij hier pass” en daarmee wees hij op zijn rechterhand naast zijn hoofd.

Rolf passte de bal helemaal verkeerd, licht geïrriteerd passte Trumbić de bal terug. “Jij nog een keer hier pass”. De bal kwam weer verkeerd aan. De bal werd weer nog harder naar beneden gesmeten; “ jij hier pass” en voor de derde keer kwam die bal verkeerd aan. Trumbić werd woedend, hij keek naar de groep, hij gooide de bal naar mij en zegt: “ jij hier pass” nou je armen trillen op dat moment maar gelukkig kon ik de bal goed passen, dat had ik eerder al een keer geleerd om de bal naadloos naar iemand over te passen.

Een aantal jaren later ben ik in Amersfoort en staat daar Trumbić training te geven aan de jeugdgroep van AZ&PC.

Even gedreven als jaren daarvoor zit hij de jongens af te beulen. De jongens tot in de puntjes van nauwkeurigheid; “ jij dit doe, jij dat doen, jij goed doen, jij luisteren, jij gaan. En een jongen deed op een gegeven moment niet de opdracht goed en toen zei hij tegen die jongen van: “jij cola halen, dat betekende dat hij op zijn donder kreeg en cola moest halen in het clubhuis van AZ&PC. Dat was standaard van Trumbić.

De training is afgelopen hij gaat weg en ik zie dat hij zijn stopwatch vergeten is, dus ik loop achter hem aan en ik zeg: “meneer Trumbić u bent uw stopwatch vergeten?”  Ah dank je wel, zegt hij dank je wel  “jij iets drinken?” Nee zeg ik,  ik moet training geven. Ah zegt hij jij eerlijke man, ik zeg dank je wel meneer Trumbić. Dat was een nog groter compliment dan dat ik veertig jaar geleden die bal goed kon plaatsen, dat ik van Trumbić te horen kreeg dat ik een eerlijke man was omdat ik zijn stopwatch terug geven had.

Geschreven door 1 van de waterpoloërs van de regioclubs

https://nl.wikipedia.org/wiki/Ivo_Trumbić

Stemmen kan enkel voor leden!

Gemiddelde 5 / 5. Aantal Stemmen: 1

Nog geen stemmen.