De nacht van Henk Angenent

Al jaren werd er op de eerste vrijdag van het nieuwe jaar een waterpolo Midwinternachttoernooi georganiseerd door een klein cluppie in het midden van het land. Een toernooi in een bad waar je deels kon staan, wat na een slopende nacht soms best wel ideaal was.
Het toernooi startte op vrijdagavond om 10 uur na een normale werkdag en ging 12 uur door tot de volgende morgen 10 uur. De teams van bedenkelijk niveau kwamen voornamelijk uit de voormalige kring Utrecht en wisten naast het waterpolo ook de bar goed te vinden.
De nacht van 3 op 4 januari 1997 werd een memorabele nacht want na 11 jaar stond de Elfstedentocht weer voor de deur. Hoewel een beetje waterpolo het meer heeft op gewoon water zat de hele meute die nacht voor het scherm om de bijzondere start in de nacht te aanschouwen. Aangezien de nachtelijk beelden niet de mooiste waren kon het waterpolo toernooi netjes worden afgewerkt en vond om half elf in de ochtend de prijsuitreiking plaats en gingen de kannen bier wederom in het rond. Deze keer bleef het gezelschap hangen tot begin van de middag waar zij na bijna zeven uur (6.49.18) Henk Angenent zagen winnen op de Bonkevaart. De “Bonkevaart” een mooie plek om eens Beachwaterpolo te spelen. Notes

Stemmen kan enkel voor leden!

Gemiddelde 0 / 5. Aantal Stemmen: 0

Nog geen stemmen.