In Utrecht stond in 1976 in de wijk Overvecht het eerste zwembad de Kwakel.
In die tijd waren beneden de kleedkamers en via een trap naar boven kwam je uit bij de zwemzalen.
Als scheidsrechter kleedde ik me om en nam dus de weg naar de 1ste zwemzaal.
Ik zou daar UZSC gaan fluiten.
Een week daarvoor is in hetzelfde bad een wedstrijd met een andere scheidsrechter bij UZSC vreselijk uit de hand gelopen, gestaakt omdat een van de spelers de kant op klom en zijn zwembroek naar beneden trok richting de scheidsrechter.


Dat in mijn achterhoofd liep ik dus de wedstrijd tegemoet.
Op de loopbrug achter het doel komt Gerlof Oudega naar mij toe, ” Fred Fred wat fijn dat jij komt fluiten een ervaren scheidsrechter, want vorige week ………. “.
Toen onderbrak ik hem al. Ik zei :” Ja Gerlof ik weet wat Menno vorige week gedaan heeft en als er vandaag een speler is wie zijn broek naar beneden laat zakken laat het hem dan vooral dicht bij mij doen dan schop ik hem de zwemzaal uit.”
Beduusd maar toch lachend zei Gerlof: “Ja dat is oké”.
We hebben een fantastische wedstrijd gespeeld en gefloten.


Fred Jansen

Stemmen kan enkel voor leden!

Gemiddelde 0 / 5. Aantal Stemmen: 0

Nog geen stemmen.