Hans van Zenderen

De waterpolowereld kent anekdotes over vele markante figuren; in het water, langs de kant…en aan de bar.

Deze gaat over een man waarin dit allemaal verenigd werd: Hans van Zenderen was (ooit) bekend als waterpolo keeper, maar meer als scheidsrechter, journalist en columnist, fervent sigaren roker, rapporteur en zeker ook van verhalen aan de bar. Verhalen van hem en verhalen over hem.

In de hoogtijdagen van Hans als scheidsrechter wist je als barcommissie dat het laat zou worden. Onder het genot van een -niet nader te noemen- aantal bier kwamen er vele verhalen over waterpologebeurtenissen in binnen -en buitenland. En bijna net zo vaak hadden anderen dan ook een verhaal over Hans. Regelmatig over hoe laat het een vorige keer was geworden en Hans het clubhuis (niet die van zijn eigen vereniging!) als het ware had afgesloten.

Na zijn pensionering wist je als scheidsrechter dat het risico bestond dat het laat zou worden als je in Hilversum een wedstrijd had. Want Hans stond daar geregeld als barman in het clubhuis en je kwam niet weg zonder een goede verzorging voor de innerlijke mens, het liefst terwijl je een paar mooie anekdotes van de barman van dienst aanhoorde. En Hans had er geen enkel probleem mee om ook dit clubhuis zeer laat af te sluiten.

Juist in het afgelopen jaar besef ik me hoezeer ik de verhalen in de clubhuizen over markante figuren mis en de bar mannen en vrouwen die daar bij horen. Dat het maar snel weer laat mag worden in het clubhuis!

Van: De Rode Vlag

Stemmen kan enkel voor leden!

Gemiddelde 5 / 5. Aantal Stemmen: 1

Nog geen stemmen.